Monthly Archives

august 2017

Snart klart for ACR Bike Weekend!!

02 og 03 september er det duket for 1. utgave av ACR Bike Weekend. Et nytt sykkelritt vi håper kommer til å bli en stor hit i årene som kommer.

I sommer har arrangementskomiteen jobbet hardt med å skaffe en rekke sponsorer til arrangementet, så vi lover et spennende arrangement for små og store i trygge omgivelser.

Vi har uttrekkspremier på startnumre fra blant andre,

Utenom premiesamling har vi også med Celsa Nordic, Helgeland Sparebank, Arne Sjule AS, H.A. Hanssen og Skjærvik Scooter og MC med på laget for å få gjennomført arrangementet.

Helgeland Droneservice har meldt at de kommer for å filme utøverne på området, og hobbyfotografer fra Rana Kameraklubb er inviterte til å fotografere eventen.

Ennå gjenstår det noen små ting før vi er klare for å ta imot flotte syklister og støttepersonell i alle aldre. Stay tuned, oppfølging kommer 😉

Litt bilder fra tidligere arrangment i regi av Rana Sykkelklubb

Tour of Norway for Kids!

I år, som for to år siden, kom Tour of Norway for Kids tilbake til Mo i Rana og Rana Sykkelklubb ble igjen invitert til å bli med på arrangementet. Norsk Cykel Forbund ønsket åtte personer fra klubben til arrangementet, men det var så mange frivillige at vi overgikk forventningene fra forbundet og stilte mannsterke.

Vi takker selvsagt for tilliten, og tusen takk til Helgeland Sparebank for støtten.

Neste store arrangement er da ACR Bike Weekend med nytt ritt for de små på Go- Kart banen lørdag 02. september.

Foto fra Ole Jørgen Østensen.

NM for Masters (veteraner) 2017, og to nye Norgesmestere!

Den 08. og 09. juli 2017 deltok flere av våre ryttere og medlemmer på Norgesmesterskap i Landeveissykling for Masters (veteraner, aldersbestemte klasser fra 30 år og oppover), i vakre Saltstraumen, Bodø. De fleste deltok i begge disipliner, Tempo (individuell start) og Fellesstart hvor begge handler om å komme først i mål 🙂

Værmessig var det som sommeren har vært i år, ganske kaldt og til tider vått. Men våre ryttere unngikk heldigvis det meste av regn.

Rana Sykkelklubb stilte med mange ryttere og to av disse ble norgesmestere. I M50-54 tok Bjørn- Einar Nesengmo 1. plass og tittelen Norgesmester på Tempo som beste resultat lørdag. Samme gjorde Ann Katrin Pedersen i K30-34 på Tempo og Fellesstart. Begge dro til Nordisk i Randers, Danmark, hvor resultatet for Bjørn- Einar ble dobbel 4. plass på tempo og fellesstart, mens Ann Katrin tok dobbel 6. plass i samme disipliner.

Utover disse fikk Rana Sykkelklubb enda en pallplass da Jan Birger Solheim kom inn på en 3. plass på Tempo som beste resultat.

Øvrige ryttere som deltok, med plassering utenfor pallen var Frode Thomassen, Dag Ottar Mikalsen, Jan Erik Hansen, Roger Vatshaug,  og Daniel Vekseth.

Kyst til Kyst med Rana Sykkelklubb 2017

Ryttere fra klubben hadde st. hans helga vært på en lang sykkeltur, kyst til kyst.

Fire ryttere startet på Nesna onsdag før flere kom til å startet fra Havmannen torsdag. Den lengste etappen gikk fra Hemavan til Lycksele fredag, og avslutningsetappen lørdag ble Lycksele- Umeå. Sammenlagt ble det tilbakelagt 544 km på syklene på 18,5 timer.

Ide og gjennomføring ble gjort av paret Ketil Hauknes og Anne Ekroll.

Artikkel i Rana Blad i etterkant av turen.

Alt i alt en flott opplevelse med sykling og fellesskap i fokus.