Kurs i Styrketrening for Syklister

By 10. oktober 2017Aktuelt

Rana Kraftsportklubb har sendt oss en invitasjon til å bli med på kurs i styrketrening for syklister.

Dette kurset kommer til å holdes på Kraftsportsenteret, Gruben, lørdag 11. november 2017 klokken 12.00 til 16.00.

Fullstendig invitasjon her: Kurs-i-styrketrening-for-syklister-ved-Rana-KK-1

Påmelding skjer ved å sende mail til: kristin.michalsen@gmail.com innen 29. oktober. Ved utgangen av påmeldingsfristen ville alle påmeldte få informasjon om betaling.

Innholdet i kurset.

Del 1: Teoretisk gjennomgang der man redegjør for
– Hvorfor trene styrke som syklist
– Hvordan trene styrke for sykling
Del 2: Praktisk økt der man gjennomgår utvalgte øvelser innenfor kategoriene
– Stabiliserende styrkeøvelser
– Maksimale styrkeøvelser
Total varighet: 4 timer.

Det vil bli pauser med kaffe og enkel servering 🙂

Leder av kurset er Sindre Østerås.

Utdanningen hans er hovedsaklig en Master i kroppsøving og idrettsvitenskap ved Nord universitet (Levanger).
Erfaring: Har siden 01.08.2014 jobbet i en 50% stilling som fagkonsulent for styrke/kraft i Olympiatoppen Midt-Norge og i en 50% stilling som forsker ved Senter for toppidrettsforskning ved NTNU.

Gjennom disse jobben har han vært med på utformingen og gjennomføringen av styrketreningsopplegg og tester av blant annet syklister.

Prisen for dette er kroner 500,-, og det vil være mulighet for å melde seg inn i Kraftsportklubben på stedet for tilgang til Kraftsportklubbens trenere med oppfølging og personlig tilpasset treningsprogram for et tillegg på kroner 200,- gjeldende ut 2017. Pris for medlemsskap i Kraftsportklubben er for øvrig kr. 1800,- pr halvår for ordinære medlemmer, (flere priser på klubbens hjemmeside).