Rana Sykkelklubb beklager at årets Polarsirkelritt må avlyses.

Vi har i lengre tid vurdert trafikksituasjonen i Dunderlandsdalen og har hatt tett og god dialog med Statens Vegvesen og Hæhre. Imidlertid ser vi nå at veiprosjektene og ombyggingen av E6 fører til så store utfordringer for oss som arrangør at vi ser oss nødt til å ta denne beslutningen.

Det aller viktigste for oss er å ivareta sikkerheten for syklister og medtrafikanter når vi arrangerer ritt. Selv om vi har fått tillatelse fra vegvesen og politi til arrangementet, hviler ansvaret på våre skuldre.
Arbeidet på E6 i Dunderlandsdalen er blitt mer omfattende enn vi forventet. Med mange enveiskjørte partier frykter vi at farlige situasjoner kan oppstå.
Konklusjonen vår er at det vil være uforsvarlig å arrangere Polarsirkelrittet slik situasjonen blir framover, da det blir vanskelig å ivareta sikkerheten og arrangere et kvalitetsmessig godt sykkelritt.

Så får vi heller glede oss til at neste gang Polarsirkelrittet arrangeres, vil det foregå på flunkende ny E6 og en ny flott trase.

De som allerede har betalt påmeldingsavgift vil få beløpet refundert.
Ytterligere spørsmål kan rettes til; psr@ranasykkelklubb.no

Vi oppfordrer alle til å melde seg på andre ritt i nærområdet – Helgeland 3-dagers i Mosjøen og Sandnessjøen 26.-28. mai, og Midnattsolrittet i Bodø 10. juni.

Rittkomite
Katrine Stormdalshei
Jan Birger Solheim
Ketil Hauknes
Kjell Martinsen
Ritha Nesengmo
Robin Roghell